„Nova vrata Hrvatske“

Dobili smo „nova vrata Hrvatske“ - kako je sami premijer nazvao obnovljenu zagrebačku zračnu luku - koja će pridonijeti i hrvatskom turizmu, i ukupnom razvoju našeg gospodarstva, i boljoj povezanosti RH s Europom i svijetom.

Povezivanje Dubrovnika s ostatkom Hrvatske

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz EU za nastavak financiranja projekta „Razvoj Zračne luke Dubrovnik“ već je potpisan, a očekuje se da će Dubrovnik, koji je naša ključna turistička destinacija, modernizacijom zračne luke premašiti kapacitete od dva milijuna putnika godišnje i donijeti još više prihoda od turizma!

Težeći cjelovitoj i integriranoj povezanosti Dubrovačko-neretvanske županije s ostatkom Hrvatske - što je bio važan dio Izbornog programa HDZ-a na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima - naša će Vlada dovršiti i projekt autoceste do Dubrovnika te Pelješkog mosta. 

Željezničke pruge

Ukupno gledano, ove godine predviđena su ulaganja u prometnu infrastrukturu od oko sedam milijardi kuna - od čega će se veći dio financirati iz bespovratnih sredstava Europske unije. Osim već navedene projekte, izdvojimo i ulaganja u željezničke pruge: Dugo Selo-Križevci, Gradec-Sveti Ivan Žabno, Vinkovci-Vukovar i Zabok-Zaprešić.

EU novac za širokopojasni internet

Dodajmo da nam je Europska unija odobrila bespovratna sredstva od oko 200 milijuna eura za implementaciju i izgradnju infrastrukture za širokopojasni internet - pa se očekuje i provedba tog projekta.