Opet rekordne brojke!

A ove bi godine i te rekordne brojke mogle biti nadmašene! U prva dva mjeseca 2017. u Hrvatskoj je broj turista povećan za više od - 20 posto! S najvažnijih tržišta kao što su njemačko, austrijsko, slovensko i britansko bilježimo porast rezervacija za više od 30 posto!

40-ak novih ili obnovljenih hotela

Vlada ove godine u turizam planira uložiti više od 800 milijuna eura, što je povećanje od više od 21 posto u odnosu na lani. Tim se sredstvima planira otvoriti 40-ak posve novih ili novoobnovljenih hotela - čime će se proširiti  ponuda i podići kvaliteta turizma. Poseban naglasak se stavlja i na obrazovanje svih koji sudjeluju u uslužnim djelatnostima i koji prvi dolaze u kontakt s turistima. „Cilj svih ciljeva“ jest ono što Hrvatska već dugo priželjkuje i treba - produžetak sezone na cijelu kalendarsku godinu.

Benefiti od članstva u EU

I hrvatski turizam ima svoj konkretni, opipljivi benefit od našeg članstva u Europskoj uniji. Tako je Programima za dodjelu bespovratnih sredstava „Konkurentnost turističkog gospodarstva“ i „Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva“ - koji se uvelike realiziraju iz sredstava Europskog socijalnog fonda - već osigurano 53,4 milijuna kuna.

Zapošljavanje ranjivih skupina

Ta su sredstva - vrijedi također naglasiti - usmjerena prema trgovačkim društvima izvan javnog sektora, obrtima i zadrugama, OPG-ovima i privatnim iznajmljivačima. Predviđenim ulaganjima u njihove objekte i dodijeljenim poticajima tako će se ne samo povećati konkurentnost hrvatskog turizma, nego i stvarati radna mjesta - s naglaskom na nezaposlene koji su ili mlađi od 24 godine ili stariji od 54 godine te na osobe s invaliditetom.